Personvern og informasjonskapsler

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har koordinerende ansvar for drift og utvikling av data.regjeringen.no.

Logging av bruk

Alle forespørsler etter data blir logget. Logging av forespørsler blir utført for å kunne lage en statistikk som viser bruksmønster for datatjenesten. En slik statistikk kan være nyttig for å vurdere eventuelle forbedringer av tjenesten. Forespørrers ip-adresse blir kryptert for anonymisering.

Registrering av brukere

For å få tilgang til Regjerings API må du registrere deg med en e-postadresse og motta en API-nøkkel. Dette er for at vi bedre kan skille på de forespørslene som blir gjort, kommunisere med brukerne av data.regjeringen.no samt overvåke misbruk.

E-postadressen blir ikke delt med noen, og brukes kun for å verifisere brukere, generere API-nøkkel og nå ut til brukere av dataene ved behov.

Personopplysninger i datasett

Noen datasett inneholder personopplysninger. Opplysningene om personene er av historisk interesse og slettes derfor ikke.

Den som er registrert i tjenesten, har rett til innsyn i egne personopplysninger, samt rett til retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger.

Personopplysningene sikres mot tilgang fra uvedkommende. De som har rettigheter til å endre opplysninger, har fått opplæring i bruk av basen. Når det foretas endringer i opplysningene, blir dette logget slik at disse endringene vil være sporbare.

Informasjonskapsler

ASP.NET_SessionId: Sesjonsinformasjonskapsel som er nødvendig for at nettstedet skal fungere, og blir definert når siden lastes. Denne slettes når du lukker nettleseren.

Google analytics:
_ga (data.regjeringen.no): varighet 2 år.
_gid (data.regjeringen.no): varighet 24 timer
_ga (regjeringen.no): varighet 2 år.
_gid (regjeringen.no): varighet 24 timer